woensdag 26 september 2012

Hé, bezoeker. Welkom!
Ik ben zowat aan het einde gekomen van mijn filosofische omzwervingen met betrekking tot gelukkig zijn. Wie het hele verhaal wil lezen, begint best op 10 augustus 2007. Veel leesplezier. Een mailtje of commentaar is altijd welkom.

2 opmerkingen:

Roger3 zei

Dag Rik,
Ik heb je blog nu pas 'ontdekt' vroeger reageren kon moeilijk, er zijn zo van die wetmatigheden.
Een deel van "Leven in een LEM-Mobiel" heb ik gelezen vanaf het begin 27/12/2008. Al deze gedachten, een verzameling van elementen die samen een model vormen. Een weg om deze en die andere werkelijkheid te evokeren. De Lem-Mobiel is als een kenmiddel een ordeningsbeginsel waardoor je een andere vernieuwde kijk krijgt op de dingen. Een complexe 'werkelijkheid' wordt klaarder als je die vanuit meerdere standpunten kunt benaderen. (Gelijkaardig, als je een stereogram bekijkt en het verscholen beeld ziet wordt het gehele beeld helderder; mijn vraag hierbij wordt het beeld werkelijk klaarder en is dit fysisch meetbaar of is dat slechts een ervaring...?)
Onder welke vorm ik op vele van die afzonderlijke berichten ga reageren is mij nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is het boeiend en zet aan tot denken. Het is met elk wereldbeeld er zitten ideeën in die mij goed lijken maar ook andere waar ik toch moeilijk mee heb.
Roger

Anoniem zei

Zeer interessante blog, van harte bedankt.
Paolo