donderdag 29 januari 2009

Wat na de mens?


Het lijkt mij dat op lange termijn deze situatie niet houdbaar is, de wereld “moet” verder evolueren. Stress, depressies, zelfmoorden, het uitmoorden van de eigen familie, oorlogen ... zijn uitwassen die in een zelfregulerend systeem zoals onze maatschappij op termijn zullen verminderen. De mensheid zal, volgens mij, evolueren naar een meer menselijke situatie, naar een meer ontspannen maatschappij. Maar voordat de mens “deze wijsheid” zal bereikt hebben, zal hij eerst moeten inzien, beseffen, weten waar het allemaal om draait en wat echt belangrijk is. Mij lijkt het dat de mens, of een opvolger van hem, eerst zijn mentale vermogens verder zal ontwikkelen zodat hij zich ten volle bewust gaat zijn van de zin van zijn mens zijn. Daarna zal hij een groter hart ontwikkelen, gaat hij spiritualiteit hoger achten dan geld en bezit, gaat hij meer plezier beleven aan “zijn” onder de zijnen dan aan “hebben” van dingen die hij toch ooit zal moeten achterlaten. “Liefde” zal belangrijker worden dan egoïsme. Eenmaal zover gekomen gaat een totale samenwerking van de hoogst geëvolueerde wezens de sprong kunnen maken naar meer scheppingsvermogen. De evolutiekloof tussen de mens en 3A zal steeds kleiner worden en gaat uiteindelijk dichtgereden zijn wanneer de evolutie eindigt bij zijn begin: 3A. 3A zal zichzelf geschapen hebben. Dat noem ik nog eens een goddelijk fenomeen. Hoe de wezens die de kloof tussen de mens en 3A gaan opvullen, er gaan uitzien, is een grote onbekende en eigenlijk van geen belang.
Ik kan me voorstellen dat we na de mensen de Genieën krijgen. Genieën zijn wezens met mentale vermogens die, laat ons zeggen, dubbel of meerdere keren zo groot zijn als deze van ons nu (L-E-2M). Gezien de stroomversnelling waarin de wetenschap momenteel zit, lijkt het mij dat dergelijke wezens, naast de mensen, kunnen ontstaan. Wanneer? Ik weet het niet! Dit doet er ook niet toe aangezien wij deze wezens toch nooit zullen zien. Maar dat ze zich zullen ontwikkelen uit de mensen, zoals de mensen zich ontwikkeld hebben uit de apen, lijkt mij waarschijnlijk. Genieën gaan een scherper verstand hebben, zij gaan al de detailkennis die de huidige wetenschap via zijn analytische methodes verzamelt, beter kunnen synthetiseren. Genieën gaan beter kunnen omspringen met totaalbeelden, met integrale visies, met holistische benaderingen van alle kennis. Genieën gaan een beter inzicht hebben in het universum en zijn evolutie.
Na de genieën krijgen we de Wijzen. Deze wezens gaan boven op de mentale vermogens van de genieën, emotionele vermogens ontwikkelen die dubbel of meerdere keren zo sterk zijn (L-2E-2M). Hun emotionele intelligentie gaat hun intellectuele intelligentie evenaren. Hun invoelend vermogen gaat enorm sterk ontwikkeld zijn zodat we kunnen spreken van wezens die de universele liefde bezitten. Hun betrokkenheid bij alles, bij de kosmos zowel als bij hun medemens, gaat zeer groot zijn. Het algemeen belang zal ieder eigenbelang overschaduwen. Anderen kwaad berokkenen zal bij hen niet meer bestaan, dat zullen ze aan de “mensen” overlaten. Hun “levenswijsheid” zal grenzeloos zijn.
De eindfase in de evolutie brengt ons terug bij 3A. Wanneer de wijzen verder gaan evolueren en een scheppingskracht gaan verwerven die deze van 3A benadert (2L-2E-2M), is het einde van een volledige evolutiecyclus aangebroken. 3A heeft zichzelf geschapen. De cyclus is rond. Een nieuwe cyclus kan beginnen, een nieuwe oerknal kan een vorige cyclus feestelijk afsluiten en een nieuwe inluiden met een groots vuurwerk. De almachtige 3A is zo machtig dat hij zichzelf schept. 3A is een “selfmade” God.

Geen opmerkingen: