vrijdag 10 februari 2012

Paranormale verschijnselen: Handleeskunde
Handleeskunde is veel meer dan wat kermishandlezers plegen te doen: direct “lezen uit de hand”. Handleeskunde of chirologie is eerder wetenschappelijk opgevat en is zeker niet eenvoudig. Eerst wordt een grondige analyse gemaakt van alle delen van de handen waarbij elk van de norm afwijkend handkenmerk wordt opgetekend. Hierbij wordt gebruik gemaakt van fotografie en handafdrukken. Niet alleen de lijnen in de handen zijn belangrijk. Men bestudeert de huid, de handen als geheel, de nagels, de vingers, de heuvels of bergen van de handen en de lijnen van de handen.


Na de analyse volgt de synthese: het samenstellen van een zinvol karakterbeeld uit de betekenissen van de gevonden handkenmerken.
In de linkerhand zijn de erfelijke eigenschappen terug te vinden: de onbewuste motieven en drijfveren. Meestal bestaat een duidelijke overeenkomst met de geboortehoroscoop. In de rechterhand zijn de bewuste eigenschappen, ontstaan door de opvoeding en de milieu-invloeden, aangegeven. Een grote hand en/of lange vingers duiden op een persoon die zich interesseert in details met het gevaar door de bomen het bos niet te zien. Een kleine hand en/of korte vingers behoren tot iemand met organisatorisch talent, iemand die het geheel wil blijven overzien, maar het gevaar loopt daardoor details over het hoofd te zien. Lange nagels duiden op gereserveerdheid, korte op snel tot handelen komend. Een geprononceerde Venusberg: levenslust, sterke seksualiteit; een vlakke Venusberg: weinig levenslust, gebrek aan fysiek weerstandsvermogen. Een levenslijn in een kleine boogvorm: weinig vitaliteit; in een grote boogvorm: grote vitaliteit. Een rechte hoofdlijn: rechtlijnig denkend, weinig voorstellingsvermogen; een gebogen hoofdlijn: goed voorstellingsvermogen, goed ontwikkelde fantasie. De hartlijn laag in de hand: meer gevoelswarmte; hoog in de hand: minder gevoelswarmte. Dit zijn maar enkele van de vele aspecten die bij handleeskunde in aanmerking worden genomen en die opgezocht kunnen worden in gespecialiseerde boeken.
De scepticus heeft zijn antwoord weer klaar: heel het lichaam en dus ook de handen zijn toevallig zo gegroeid en dus is het onzin om uit de constitutie van de handen iets te gaan besluiten over iemands karakter. Weeral wil ik verder kijken dan onze enge ruimte-tijd wereld. In een synchrone kosmos bestaat toeval niet. Bij de geboorte heeft iedere persoon zijn lichaam meegekregen en tijdens zijn levensloop groeit en verandert dit lichaam samen en in wisselwerking met de hele kosmos. Bij een bepaalde persoon met een bepaald karakter passen bepaalde handen. Alles hangt samen met alles, alles wordt weerspiegeld in alles. Uit de constitutie van de handen kan men zinvolle informatie halen over het karakter van iemand. Toeval bij de handvorming moet wijken voor zinvolle synchroniciteit.


Geen opmerkingen: