zaterdag 11 februari 2012

Paranormale verschijnselen: Numerologie I
Numerologie is de leer der getallen. Hierbij worden de getallen die corresponderen met de geboortedatum en de officiële naam (voornamen plus familienaam) van een proefpersoon gebruikt om te komen tot een beeld van zijn/haar karakter en zijn/haar lotsbestemming. De filosoof en wiskundige Pythagoras van Samos (569-475 voor Christus) hield zijn volgelingen o.a. volgende “geloofsaxioma's” voor: “Op het diepste niveau is de werkelijkheid wiskundig van aard” en “Bepaalde symbolen (b.v. getallen) hebben een geloofswaarde”.
Hij ging ervan uit dat de getallen 1 tot en met 9 een volledige cyclus vormen. Na de 9 komt 10, maar telt men de 2 cijfers van 10 bij elkaar op, dan bekomt men terug 1 (1+0 = 1). Hierop berust de numerologie. Ieder bekomen getal wordt herleid tot 1 cijfer, behalve de zogenaamde “meestergetallen” 11, 22 en 33. Zo wordt 12 herleid tot 3 (1+2 = 3) en 35 tot 8 (3+5 = 8). Numerologen geloven dat de getallen alle aspecten van het leven kunnen weerspiegelen. Elk getal kan positief of negatief uitwerken. Nu bestaat er ook een tabel (zie hiernaast) waarin elke letter van het alfabet ondergebracht is bij zijn eigen getal. Door hiervan gebruik te maken kan men namen omzetten in getallen.
Aan de getallen van 1 tot en met 9 werden in de numerologie, maar ook in de tarot en de astrologie, basiseigenschappen toegekend. Hiervan werd in de boeken gebruik gemaakt om de duiding per aspect van het leven verder te specificeren. Ook het getal 0 heb ik opgenomen in het volgende lijstje met basiseigenschappen van de getallen 1 - 9.

Geen opmerkingen: