dinsdag 7 februari 2012

Paranormale verschijnselen: Runen en andere tekens lezen

Het woord “rune” betekent: geheim, geheim overleg, stemming, raad. Er zijn meerdere runenreeksen waaronder de Vikingrunen. Deze tellen 18 tekens (de vader, de oerbron, de kracht, de speer, de moeder, de wet …). Runen kunnen gebruikt worden om het orakel te raadplegen, om uit te vissen wat men het beste doet in een bepaalde situatie. Men ontspant zich, stelt een vraag, trekt één of meerdere runentekens en legt deze voor zich op tafel. Dan volgt weer de interpretatie. Boeken kunnen hierbij geraadpleegd worden.
Zoals de I ching en de Tarot-kaarten hebben ook de Vikingrunen symbolen die de belangrijkste aspecten van de macrokosmos en de microkosmos voorstellen. Deze symbolen kunnen via hun in de boeken vastgelegde betekenissen gebruikt worden om de antwoorden die meestal in het onderbewustzijn van de betreffende personen aanwezig zijn, aan de oppervlakte te brengen. Het zijn dus hulpmiddelen om het leven meer intuïtief te beleven. Naast deze drie besproken orakelmiddelen zijn er nog vele andere op de markt. Het “Keltisch Bomen Orakel” telt 25 kaarten (berk, lijsterbes, wilg, eik, klimop, heide/maretak …). De “Moeder Aarde Kaarten” kent 44 kaarten met lessen uit indiaanse tradities (pijp, zweethut, peyoteceremonie, pijl, praatstok, beschilderd gezicht, medicijnkom, groot mysterie, heilige ruimte …). Verder zijn er: het “Elfen Orakel”, het “Maya Orakel”, de “Energiekaarten”, enz. Eigenlijk kan men intuïtieve antwoorden op gestelde vragen bekomen door ontspannen en geconcentreerd zijn onderbewustzijn te laten spreken via in principe gelijk welke tekens: kippenbeentjes, ingewanden van een dier, koffiedik uit een kopje Turkse koffie, theeblaadjes in een kopje Engelse thee, enz.
In al deze gevallen kan men de raadpleging als waardeloos bestempelen met de woorden: het resultaat is puur toeval. Zoals hierboven al enkele keren aangehaald, wil ik nog eens wijzen op een ruimere kijk op de dingen. In een synchrone kosmos, waar alles voortdurend met alles in wisselwerking is, waar alles samenhangt met alles, zal een spontane, intuïtief gestuurde handeling een antwoord genereren dat correspondeert met de gestelde vraag. Een ernstige beoefenaar kan daaruit zijn voordeel halen. Toeval moet wijken voor zinvolle synchroniciteit. Ook hier willen we nog eens waarschuwen voor charlatans die in goedgelovige mensen een gemakkelijke prooi vinden.

Geen opmerkingen: